Forever Clinica
Yağ Transferi
Son 10 yılın içerisinde en çok çalışılan ve geleceğin en parlak uygulamalarından biri olarak düşünülen yağ transferi popüler bir estetik cerrahi işlemi ve girişimidir.
Yağ Transferi Nedir?
Yüz ve vücudun özellikle istenilen çeşitli yerlerine dolgunluk sağlamak amacı ile bölgelere yağ enjekte edilmesi işlemidir. Hastanın bedeninden alınan fazla yağlar, hastanın eksik gördüğü diğer alanlara yağ transferi yapılarak elde edilir.
Yağ Transferi Nerelere Yapılır?
Yağ transferi uygulamasının yapılacağı yerler şöyledir;
- Bacak
- Yanak
- Çene Ucu
- Alın
- Dudak
- Kalça
Gibi bölgelere uygulanabilen yağ transferi, hastanın istediği bölgelerin uygunluğuna göre de uygulanabilir.
Yağ Transferi İçin Yağ Alınacak Bölgeler
Yağ alımı liposuction enjektörleri sayesinde özellikle karın bölgesinden alınırken, bel ve bacak bölgeleri de sıklıkla yağların alınabildiği alanlardandır. Göz altı torbalarından alınan yağlarda yağ transferi işlemi sırasında kullanılabilir.
Yağ Transferi Nasıl Yapılır?
Yağ transferi genellikle lokal anestezi altında yapılırken, bazı durumlarda yağ transferi genel anestezi kullanılarakta yapılabilmekte. Vücudun belirlenen bölgelerinden alınan yağlar belirli işlemlerden geçirilerek uygulanacak bölgeye uygun olan bir enjektöre aktarılır ve bu enjektöre transfer işlemi uygulanarak vücutta belirlenen bölgeye transfer edilir. Bu işlem sırasında herhangi bir kesi kullanılmadığından operasyon vücutta bir iz bırakmadan tamamlanır.
Yağ Transferi Yapılan Bölgede Kalıcı Bir Dolgunluk Sağlanır Mı?
Vücudun herhangi bir yerinden alınan yağ hücresinin ömrü ne kadar uzunsa yağ transferi vücutta o kadar kalıcı hale gelir. Son zamanda geliştirilen bazı cihazlar ile birlikte vücuttan alınan yağlar hava ile teması kesilerek tamamen homojen bir şekilde vücutta istenilen bölgeye transfer edilir. Bu uygulama yöntemi ile birlikte doku kaybı en aza indirilerek yağların vücut bölgelerinde kalış süreleri de arttırılır.
Yağ Transferi Sırasında Yağ Hücrelerinin Canlı Kalmasını Sağlayan Özellikler
Yağ hücrelerinin hangi oranda ve ne kadar canlı kalacağını belirleyen unsurlar şunlardır;
- Yağların Belirli İşlemlerden Geçirilerek Transfer Edilmesi
- Yağın Alınış Şekli
- Yağın Veriliş Şekli
- Kullanılan Cerrahi Malzeme
Gibi unsurlara bağlı olarak yağ hücrelerinin canlı kalma süresi artırılır. Transfer edilen yağın %40’ı ortalama 6 ay kadar kalıcılığını sürdürebilir durumdadır. Bu süreden sonra bölgeye tekrar yağ transferi işlemi yapılması gerekir. Vücuttaki hareketsiz bölgelere uygulanan yap transferi işlemi daha uzun süre kalabilirken, hareket arttıkça yağ transferi işleminin ömrü kısalır.
Yağ Transferi En Sık Yapılan Bölgeler
Yağ transferinin özellikle en sıklıkla uygulandığı bölge, yüz bölgesidir. Bunun yanında en sık yağ transferi yapılan bölgeler şunlardır;
- Yüzün Tamamı Ya Da Bir Bölümü: Yanak, dudak ve mimik çizgilerinin derinleştiği yerlerde bu çizgiler dolgunlaştırılarak yüz daha yukarı çekilir ve canlı bir görünüm sağlanır.
- Bacaklar: Ortadaki boş kısımların dolmasını isteyen kişilere yağ transferi ile birlikte bölge dolgunlaştırılarak düz bir hale getirilir.
- Kalça: Kalçanın yan kıvrımları düz olan bayanlarda bu bölgeye daha feminen bir kıvrım eklemek için yağ transferi uygulanır.
- Popo: Arkaya doğru düz inen vücut hattını çıkıntılı göstermek isteyen kişilere yapılan işlemdir.
- Meme: Meme asimetrisi bulunan ve küçük memeli kişilerde meme altına yağ transferi ile simetriyi sağlamak mümkündür.
- El: Yaşlanma belirtisi olan ellere yağ transferi yapılarak bu yaşlı görünümün giderilmesi sağlanabilir.
- Sonradan Oluşan Çukurlar: Kaza yahut ameliyat sonrası oluşan çukur bölgelere yap transferi yapılarak düzleştirme sağlanabilinir.
Gibi vücut bölgelerine yapılan transfer sonrasında kişi kendinde memnun olmadığı kusurları bir süre kaybedebilir duruma getirir.